Пятниця, 29.03.2024, 18:02
| RSS

Добавити в закладки____Зробити стартовою



Меню сайту
Категорії розділу
Адміністрація [4]
Нам цікаво, а Вам ? [13]
Молитви [3]
Відео_приколи [3]
Місцеві новини [6]
Форма входу
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування

Чи підтримуєте Ви перебування Чорноморського флоту Росії в УКРАЇНІ ?
javascript:; javascript:;
Всього відповідей: 172

Обговорити на форумі
Міні-чат
Cвітлини м.Зборова !

Статистика

Онлайн всіх: 1
зальотних: 1
своїх: 0
Хто on-line?
Хто сьогодні до Нас заходив ?
Головна » 2010 » Травень » 23 » Вся правда про енергетичні напоїЕнергетичні напої
15:44
Вся правда про енергетичні напоїЕнергетичні напої



Вся правда про енергетичні напоїЕнергетичні напої - достатньо недавній винахід людства, хоча їх інгредієнти вже давно використовуються для стимуляції нервової системи. Енергетичні напої стали справжнім порятунком для студентів в період підготовки до іспитів, офісних працівників, не успішних здати роботу в час, тренерів по фітнесу, прагнучих встановити спортивний рекорд, утомлених водіїв і завсідників нічних клубів... одним словом, для всіх, хто втомився, але повинен відчувати себе бадьорим і повним енергії.
Всього одна банка напою - і ви вже струсили втому і непереборне бажання заснути, і готові до дій - знову і знову...

Виготівники енергетичних напоїв затверджують, їх продукція приносить тільки користь, і продовжують випускати все нових і нових типів напоїв. Якщо все такий прегарний, то чому ж законники намагалися висунути законопроект, що обмежує розповсюдження цього чудо-напитка? Знатимемося на цій ситуації докладніше.

На смак і колір...

...Як відомо, товаришів немає. А тому вирішуйте самі, який з енергетичних напоїв пробувати і чи пробувати взагалі. Все енерготоніки діляться на дві категорії: у одних більше кофеїну, в інших - вітамінів і вуглеводів. "Кавові" напої підходять завзятим трудоголікам і студентам, які працюють або займаються ночами, а "вітамінно-вуглеводні" - активним людям, що вважають за краще проводити вільний час в спортзалі.

Red Devil якраз для таких. Це негазований тонізуючий напій із смаком лимона і апельсина. Фітнес-інструктори радять пити його на тренуваннях, а особливо ледачим - після щільного обіду, коли хилить до сну. Вітаміни В2, що містяться в нім, В6 і РР допомагають краще засвоювати їжу. Енергетична цінність напою всього 31 ккал.

Борцям, плавцям і бігунам на довгі дистанції напевно сподобається Лідер марафон - висококалорійний напій (250 ккал), який в лічені секунди відновлює витрачену енергію і при фізичних вправах підтримує м'язи в тонусі. Пийте його до або під час тренування, але ніяк не замість неї.

Sport & fitness - енерготонік швидкого реагування, оскільки в нього входять відразу два компоненти, що "бадьорять", - гуарана і кофеїн. Цей коктейль краще всього приймати під час силових навантажень. При цьому про зайві калорії можна не думати: у 100 мл міститься всього 17 ккал.

Energу Plus 19 - енергетичний напій, приготований з виноградного концентрату і збагачений безліччю вітамінів. Це справжня знахідка для тих, хто мріє наростити м'язову масу, виховавши в собі силу і витривалість. Що входять в його склад цукру (4 різних вигляду) забезпечують рівномірне надходження енергії протягом всього тренування. Енергетична цінність - 372 ккал.

З курсу органічної хімії
Нижче приводиться список компонентів, що найчастіше зустрічаються у складі енергетичних напоїв.

Таурін - амінокислота, необхідна людині. Знижує рівень холестерину і цукру в крові, знімає стрес і заряджає енергією.

Гуарана - тропічний чагарник сімейства сапиндових. Росте в Бразилії і Венесуелі. Її листя широко застосовується в медицині: виводять з м'язових тканин молочну кислоту, зменшуючи біль при фізичних навантаженнях, перешкоджають виникненню атеросклерозу і очищають печінку. Завдяки кофеїну, що міститься в гуаране, вона за лічені секунди розтермосить будь-якого соню.

Мелатонін міститься в організмі і відповідає за добовий ритм людини. Найчастіше лікарки призначають його тим, у кого проблеми з сном. Крім того, він знижує рівень "поганого" холестерину в крові. Кофеїн додає бадьорості і підвищує працездатність.

Матєїн - речовина, що входить до складу південноамериканського зеленого чаю матэ. Екстракт вічнозеленого дерева Ilex Paraguarensis допомагає справитися з відчуттям голоду і сприяє зниженню ваги.

Женьшень ефективно бореться з втомою, депресією і стресом.

Фолієвая кислота (вітамін Вс) бере участь в обміні і синтезі амино- і нуклеїнових кислот, тим самим покращуючи роботу головного мозку.

Напій пристрасті
Зовсім недавно в Америці з'явився перший еротичний енергетичний напій під назвою "Ніагара". На кожній пляшці написано: "Любовні трави і кофеїн повертають вас до життя".

А винайшла його якась Лері Уїльямс. Магічна дія "любовної настойки" вона насамперед перевірила на собі: прийнявши її, пані несподівано зрозуміла, що її чоловік найкращий в світі. Містер Уїльямс такого одкровення від дружини ніяк не чекав і навіть почав хвилюватися за її здоров'я. Але, спробувавши "напій пристрасті", переглянув свої стосунки з дружиною і зробив їй у відповідь визнання.

Благополучно переживши потрясіння сімейного життя, чета Уїльямс вирішила ощасливити співвітчизників і розповіла по секрету всьому світлу про чудо-напитке. "Якщо я допоможу сімейним парам повернути романтику в їх стосунки, значить, моя мета досягнута", - говорить жаліслива Лері, але розкривати рецептуру "Ніагари" не поспішає.

Відомо тільки, що в її склад входять газована вода, цукор, екстракт женьшеня і якийсь таємничий фарбник. Як мовиться, пийте на здоров'ї!


Бадьорить, але не жалить
Японські учені створили власний рецепт чудодійного напою. Вони вмудрилися приготувати настій изѕ гігантських ос. Випробувати його магічну силу вирішили на марафонській бігунці Накао Такахаси. Хитромудрі учені напоїли Накао зіллям з ос, після чого відправили на Олімпіаду, де вона без зусиль завоювала вищу нагороду.

Тепер співробітники Токійського інституту физико-хімічних досліджень думають, як налагодити виробництво чудо-напою, поки заповзятливі японці не переловили всіх комах.


Плюси
Енергетичні напої відмінно піднімають настрій і стимулюють розумову діяльність.

Кожен може знайти енергетичний напій по своїх потребах. Відповідно до їх призначення, енергетичні напої умовно розділяють на групи: одні містять більше кофеїну, інші - вітамінів і вуглеводів. «Кавові» напої підходять закінченим, непоправним трудоголікам і студентам, яким доводиться працювати і вчитися ночами, а «вітамінно-вуглеводні» - для активних людей, що вважають за краще проводити вільний час в спортзалі.

Енергетичні напої містять комплекс вітамінів і глюкози. Про користь вітамінів знають всі. Глюкоза ж швидко проникає в кров, бере участь в окислювальних процесах і забезпечує енергією м'яза, мозок і інші життєво-важливі органи.

Дія чашки кавою зберігається 1 - 2 години, дія енергетичного напою - години 3 - 4. Крім того, майже всі енергетичні напої газовані, що прискорює їх дію - це їх третя відмінність від кави.

Завдяки зручній упаковці енергетичні напої можна носити з собою і вживати в будь-якій ситуації (на танцполі, в машині), чого не можна сказати про каву або чай.

Мінуси

Енергетичні напої можна споживати в строгій відповідності з дозуванням. Максимальна доза - 2 банки напою в добу. Перевищення дози може привести до підвищення артеріального тиску або рівня змісту цукру в крові.

Енергетичні напої офіційно заборонені у Франції, Данії і Норвегії, де вони продаються тільки в аптеках, оскільки вважаються за ліки. Недавно шведські власті почали розслідування 3 смертей, нібито викликаних споживанням енергетичних напоїв.

Вітаміни, які містяться в енергетичних напоях, не можуть замінити мультивитамінний комплекс.

Людям, страждаючим від сердечних захворювань, гипо- або гіпертонії, не слід вживати енергетичні напої.

Заява, що енергетичний напій забезпечує організм енергією, є голослівною. Вміст заповітної банки тільки відкриває шлях до внутрішніх резервів організму, тобто виконує функцію ключа, вірніше, відмички. Іншими словами, сам напій ніякої енергії не містить, а тільки використовує нашу власну. Таким чином, ми використовуємо власні енергетичні ресурси, простіше кажучи, беремо у себе енергію у борг. Проте рано чи пізно цей борг доведеться повернути з відсотками у вигляді втоми, безсоння, дратівливості і депресії.

Як будь-який інший стимулятор, кофеїн, який міститься в енергетичних напоях, приводить до виснаження нервової системи. Його дія зберігається в середньому 3 - 5 годин, після чого організму потрібний відпочинок. Крім того, кофеїн викликає те, що звикається.

Енергетичний напій, що містить поєднання глюкози і кофеїну, дуже шкідливий для молодого організму.

Багато енергетичних напоїв містять велику кількість вітаміну В, що викликає прискорене серцебиття і тремтіння в кінцівках.

Фанати фітнесу повинні пам'ятати про видатні сечогінні властивості кофеїну. Це означає, що після тренування енергетичний напій пити не можна, адже в процесі тренування ми і так втрачаємо багато рідини.

В разі перевищення допустимої дози не виключені побічні ефекти: тахікардія, психомоторне збудження, підвищена нервозність, депресія.

Енергетичні напої містять таурин і глюкуронолактон. Зміст таурина у декілька разів перевищує допустимий рівень, а кількість глюкуронолактона, що міститься в 2 банках напою, перевищує добову норму майже в 500 разів (!). Навіть ученим невідомо, як ці інгредієнти діють на організм, і як вони взаємодіють з кофеїном. Тому експерти заявляють, що безпека використання таких високих доз таурина і глюкуронолактона ще не визначена, що вимагає проведення подальших досліджень.

Як видимий, мінусів набагато більше, ніж плюсів. І, проте, не виключено, що одного дня у вашому житті виникне ситуація (сподіваємося, всього одного дня), коли ви не зможете обійтися без енергетичного напою. В цьому випадку уважно прочитайте правила вживання напою, щоб захистити свій коханий і єдиний організм.

Держнаркоконтроль вважає енергетичні напої за наркотики



За словами Володимира Зубріна, енергетичні напої містять психотропні речовини і є свого роду наркотиками. Він відзначив, що ці речовини спочатку викликають ейфорію і активність, а потім ведуть до руйнування організму, передає "Відлуння Москви".

Категорія: Нам цікаво, а Вам ? | Переглядів: 2893 | Додав: admin | Теги: Ред бул, Енергетичні напої вся правда про ни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

До дня міста залишилось
Через
День міста Зборова !!!
www.zboriv.at.ua
Погода
Зборів
Анекдот дня
anegdot.com.ua
Усміхнітся :)
Наше опитування

Чи підтримуєте Ви перебування Чорноморського флоту Росії в УКРАЇНІ ?
javascript:; javascript:;
Всього відповідей: 172

Обговорити на форумі

НАША КНОПКА



Получити код:


2024