Субота, 20.04.2024, 13:13
| RSS

Добавити в закладки____Зробити стартовою



Меню сайту
Категорії розділу
Адміністрація [4]
Нам цікаво, а Вам ? [13]
Молитви [3]
Відео_приколи [3]
Місцеві новини [6]
Форма входу
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування

Чи підтримуєте Ви перебування Чорноморського флоту Росії в УКРАЇНІ ?
javascript:; javascript:;
Всього відповідей: 172

Обговорити на форумі
Міні-чат
Cвітлини м.Зборова !

Статистика

Онлайн всіх: 1
зальотних: 1
своїх: 0
Хто on-line?
Хто сьогодні до Нас заходив ?
Головна » 2010 » Червень » 10 » Вагітність ...
15:12
Вагітність ...

24 найпоширеніших запитання-відповоді про вагітність



З першого дня вагітності багато які зовсім звичайні, повсякденні речі починають викликати сумніви. Чи безпечна мікрохвильова пічка? Чи не зашкодить малюкові моя робота біля комп'ютера? Чи можу я тепер брати на руки старшого? 24 відповіді на 24 типових «вагітних» запитання


Чи безпечно майбутній мамі користуватися мікрохвильовою піччю?

Так, за умови, що прилад справний. Закрита двері екранує електромагнітні хвилі. А при відкритих дверцятах пічка працювати не може в принципі.

Чи можна спати на животі?

Якщо вам так зручніше, чому б і ні? Дитину надійно захищає навколоплідна рідина. На останніх місяцях ви, швидше за все, просто не зможете зручно лягти на живіт, доведеться влаштовуватися на боці. Можна купити спеціальну довгу подушку-валик, яка стане в нагоді після пологів для годування дитини, а майбутній мамі допоможе більш комфортно влаштуватися під час сну.

Чи не зашкодить ремінь безпеки в автомобілі?

Жодним чином. Ремінь може заважати мамі, але не дитині. Статистика стверджує: навіть у найважчих аваріях плід в утробі залишається неушкодженим, якщо майбутня мати пристебнута. Головне правильно розташувати ремені. Нижній, поперековий ремінь повинен проходити під животом, а верхній (навскіс) нехай перетинає груди від ключиць і вниз, і йде за спину в області вище живота.

Чи варто відмовлятися від зубної пасти з фтором?

Фтор захищає зубну емаль від карієсу, а незначні частки пасти, що залишаються на зубах, ніяк не можуть пошкодити майбутньому немовляті.

Чи можна їздити на велосипеді чи мотоциклі, особливо по нерівній дорозі?

Так, поки це дозволяє лікар (зазвичай до 4—6 місяців). Протипоказання — кровотечі, високий тонус матки, передчасні перейми.

Чи безпечно проходити контроль безпеки в аеропорту?

Рама-металошукач для пасажирів створює нешкідливі для людини магнітні поля. На тому ж принципі працює і ручний контрольний прилад, який часто використовує служба безпеки при вході в громадські заклади або торгові центри. Тільки в тунелі для перевірки ручної поклажі спрацьовує точкове, короткочасне рентгенівське просвічування. Але цей прилад надійно захищений свинцевими пластинами, і випромінювання не виходить назовні.

Чи уникати кондитерських виробів, до складу яких входить алкоголь?

Вміст алкоголю у кремі вашого улюбленого торта незначний і не принесе великої шкоди (якщо тільки не їсти по цілому торту або з'їдати за раз коробку «П'яна вишня»). Щодо калорійності говорити не будемо, самі все знаєте. Уживання алкоголю, особливо міцних напоїв, може викликати незворотні наслідки для плоду.

Фарбники і консерванти у продуктах харчування — фактор ризику?

Згідно з проведеними дослідженнями — ні. Але в принципі можлива алергічна реакція, тому краще уникати продуктів з великим вмістом штучних добавок, особливо консервантів.

Чи небезпечна побутова хімія?

Навіть з лаками і полиролями для меблів і срібла ви можете працювати, за умови, що користуєтеся захисними рукавичками та знаходитесь в добре вентильованому приміщенні. Тим більше безпечні звичайні засоби для прибирання, якщо вони не потрапляють на шкіру або слизові оболонки. Проте їх різкий запах може викликати нудоту і запаморочення. Подумайте, чи не краще перенести виконання таких робіт на потім або взагалі доручити їх кому-небудь іншому?

Як довго можна говорити майбутній мамі по мобільномутелефону?

Фахівці все ще сперечаються з приводу наслідків випромінювання стільникового апарата. Тому постарайтеся звести час переговорів до мінімуму і частіше користуйтеся звичайною телефонною лінією. Врахуйте також, що металевий корпус автомобіля різко посилює випромінювання мобільного телефону, тому користуйтеся їм тільки з переговорним пристроєм.

Чи можна ходити на дискотеки, весілля, концерти сучасної музики?

Плід і майбутня мама сприймають глухі низькі звуки (ударні інструменти і баси) як вібрацію навколоплідної рідини. Це не завжди приємно. Крім того, в останній третині вагітності плід все чує. Та ще й тютюновий дим у повітрі! Покладіться на своє чуття, а на концертах та весіллях сідайте подалі від динаміків.

Чи корисно ходити на пляж або в солярій?

Схильність вагітних до зайвої пігментації шкіри відома всім. Перегрів може спричинити спазм судин або зневоднення. Тому від солярію варто відмовитися зовсім, а на пляжі вживати звичайних заходів безпеки — користуватися сонцезахисним кремом, капелюхом і окулярами, не забувати багато пити і періодично обливатися водою (морське купання або звичайний пляжний душ).

Чи захищає марлева пов'язка від епідемії грипу?

Ні, не захищає. Її мають носити хворі люди або ті, що могли заразитися, щоб не розповсюджувати у повітрі бактерії.

Чи можна користуватися кремами для штучної засмаги?

Пам'ятайте, що ми говорили про пігментацію? Ризикуєте обзавестися помітнішими і наполегливими коричневими плямами на шкірі. В іншому такі креми безпечні, оскільки до дитини вони проникнути не можуть.

Чи корисна вагітним сауна?

Для початківців це не найкращий час. Якщо ви звикли до лазні, можете продовжувати туди ходити. Скоротіть кількість заходів і тривалість перебування в парилці, не партеся на верхній полиці (небезпека спазму судин). Саме через це не ходіть в сауну поодинці. Для плода відвідування лазні цілком безпечно.

Чи дозволяти чоловікові пестити груди?

Це приємно далеко не кожній жінці. А при передчасних переймах стимуляція сосків може спровокувати передчасні пологи.

Чи можна продовжувати займатися йогою?

Багато з поз йоги немов спеціально створені для майбутніх матерів. Особливо корисно сидіти «по-турецьки». Це чудово готує м'язи тазу до пологів. Більш складні асани, наприклад, стійку на голові і вправи, що вимагають значного напруження м'язів, можна виконувати лише під наглядом майстра.

Чи безпечно носити тяжкості або піднімати старшу дитину?

Бажано не піднімати більше 10 кг. Якщо мова йде про вантаж, розподіліть його на дві руки. Дитину краще брати на руки, коли ви сидите. Але якщо вже знадобилося її перенести, не піднімайте її з підлоги або з ліжка (це різке навантаження на хребет). Візьміть дитину на руки сидячи, потім встаньте разом з нею. Інший варіант — присядьте на корточкі, візьміть дитину і встаньте так, щоб основне навантаження припало на м'язи ніг.

Чи можна фарбувати волосся і робити хімічну завивку?

Для майбутньої дитини це абсолютно безпечно. Але ваші волосся може у результаті гормональної перебудови організму сталь більш ламким. Тоді фарбування або завивка призведуть до ще більшого випадання волосся. Також результат фарбування може бути непередбачуваним — через ту ж саму гормональну перебудову.

Як поводитися під час візиту до стоматолога?

Здоров'я зубів — один з найбільших проблем при вагітності. Тому можна і потрібно регулярно відвідувати дантиста, а при необхідності і лікувати зуби. Знеболюючий укол зашкодити не повинен, але не забудьте попередити стоматолога про свою вагітність.

Чи не шкодять засоби від комарів та інших комах?

Засоби, що наносяться на шкіру, в принципі, безпечні. Аерозолі ж можуть викликати сильне подразнення дихальних шляхів або нудоту. Те ж стосується і до електроприладів з пігулками, що відлякують комарів. Якщо виникла необхідність провести лікування або профілактику педикульозу, виберіть засіб на натуральній основі.

Чи можна приймати гарячі ванни?

Ні, гарячі ванни підвищують ймовірність початку кровотечі або початку сутичок. Правда, перед самими пологами гаряча ванна (близько 42 градусів Цельсія) допомагає визначити, чи почалися справжні перейми. Якщо у воді нерегулярні легкі перейми проходять, значить, це тільки тренувальна реакція організму. Але якщо вони посилюються, засікайте час — при частоті кожні 10 хвилин (перші пологи) або просто при регулярному виникненні переймів (другі і подальші) треба вирушати в пологовий будинок. Дослідження доводять, що гаряча ванна покращує кровообіг і стимулює початок пологів, а також розслабляє м'язи шийки матки.

Чи не зашкодить вагітної гостра їжа?

Якщо ви себе добре відчуваєте, їжте те, що любите. Але до кінця строку (під тиском плоду) підвищується схильність до печії, потрапляння шлункового соку в стравохід. Перенести можуть посилити неприємні відчуття. Окремо слід сказати про солону їжу. Надлишок натрію (тобто солі) може привести до гіпертонії, а підвищений артеріальний тиск — один із чинників ризику для майбутньої мами. Зовсім відмовлятися від солінь необов'язково, але встановити собі міру необхідно. Для профілактики пийте більше мінеральної води.

Категорія: Нам цікаво, а Вам ? | Переглядів: 2332 | Додав: admin | Теги: вагітність, 24 найпоширеніших запитання-відпово, Чи зашкодить ремінь безпеки в автом, все про вагітність, Чи можна спати на животі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

До дня міста залишилось
Через
День міста Зборова !!!
www.zboriv.at.ua
Погода
Зборів
Анекдот дня
anegdot.com.ua
Усміхнітся :)
Наше опитування

Чи підтримуєте Ви перебування Чорноморського флоту Росії в УКРАЇНІ ?
javascript:; javascript:;
Всього відповідей: 172

Обговорити на форумі

НАША КНОПКА



Получити код:


2024